Alpinizem

Alpinizem je način življenja! To ni šport, še manj pa rekreacija za adrenalinske odvisnike! Je način življena, ki temelji na medsebojnem prijateljstu, skromnosti in poštenosti do sebe in drugih. Alpinisti so izkušeni plezalci, ki se na varen način gibljejo v gorskem svetu.

V našem klubu so zbrani alpinisti z področja zgornjesavinjske doline. To ne pomeni da so klubska vrata zaprta za ostale, ki bi se želeli včlaniti v naš klub. V našem klubu boste lahko našli zanesljive prijatelje, ki vam ne bodo obrnili hrbta niti v steni niti v »normalnem« življenju.

V našem klubu so zbrani prijatelji, ki jim je je alpinizem način življenja. Alpinistovo življenje je nekoliko drugačno kot so ustaljene družbene norme. V našem klubu so zbrani ljudje, ki cenijo prijateljstvo kot najvišji ideal, ki spoštujejo soljudi in spoštujejo naravo. V našem klubu spoštujemo drugačnost in unikatnost vsakega človeka posebej, ter zavračmo enoumje v katerega nas pehajo sodoben in nenaraven ter človeški družbi škodljiv način življenja. Smo politično neobremenjeni. Želimo si le čimboljše za sebe in za svoje prijatelje.

Če se vidite v takem načinu življena ste vabljeni v naš klub kjer boste:

  • spoznali nove prijatelje
  • spoznali alpinizem kot način življenja,
  • udejanili svoje plezalne ambicije saj imamo veliko dejavnih alpinistov,
  • preživeli veliko nepozabnih dni na plezalnih taborih širom sveta.