Najprej naj se na tem mestu opravičim tečajnikoma, ker sem jim pozabil objaviti njuno zgodbo iz plezanja v Klemenči Peči. Opravičujem se!

 

Muhasto aprilsko vreme nam v maju ni ravno naklonjeno za plezanje v hribih, zato sva z Lukom Šinkovcem (Šinki) izkoristila edini dan v tednu, ko ni bilo napovedanega dežja. Načrtovala sva dolgo smer v Klemenči peči nad Logarsko dolino.

Tako sva se v ponedeljek 9. maja (na dan zmage) popoldne odpravila do kmetije Klemenšek nad Logarsko dolino. Po poti sva pogledala skico stene in se nekako odločila, da bova plezala smer Vesele nogice (VI, V, IV, 200 m).

Na kmetiji Klemenšek sva parkirala avto, spakirala opremo ter se odpravila do vrha stene. Pozno popoldne ob 17:30 sva se z vrha stene spustila do prvega sidrišča. Zaradi neljubega dogodka (zataknjena vrv na sidrišču za spust) sva morala plan prilagoditi najini situaciji in spremeniti načrtovan vzpon, najprej sva naredila še en spust in se nato odločila, da splezava smer Friko (VI, VI+, V+), vendar ne povsem od dna (glej priloženo sliko). Stene nisva ravno dobro poznala, tako da sva smer na vrhu pokombinirala s smerjo Mrtvaški pajek (VI, VI+). Vse raztežaje je naprej plezal Šinki, jaz pa sem mu vztrajno sledil vse do vrha, v tretjem raztežaju se mi je v nekoliko previsnem delu odtrgal oprimek, vseeno sva uspešno splezala do vrha smeri prišla ob 20:15.

Na koncu sva spakirala opremo in se odpeljala do Jgle na zasluženo pivo.

 

Skratka je to to!

Jože